*

Vasuri Jaska Rohkeutta on välittää.

Kaikkien maiden työläiset lähtekää pois!

Eero Heinäluoma sohaisi Urpilaisen viitoittamalla linjalla - samalla mitalla eteenpäin. Urpilaisen hokema "maassa maan tavalla" sai nyt jatkokseen loogisen päätelmän "töitä ei riitä suomalaisille, mikä johtaa rasismiin". Eli pappeja on liikaa, ja naispappeuden kannattajat provosoivat naispappeuden vastustajia. Ne vievät miespapeilta pappisvirat - jopa ruustinnat. Sama logiikka - eri asia.

Heinäluoman heitto ei ollut hölmöyttään tehty möläytys. Se oli tietoinen ja harkittu jatko Urpilaisen aiemmalle heitolle. Heinäluoma väittää, että hallitus purkaessaan työperäiseen maahanmuuttoon liittyvää byrokratiaa - lisää maahanmuuttoa tilanteessa, jossa maassa on 300 000 tilastoitua työtöntä, ja 100 000 piilotettua. En ole tällaista lisäämishanketta havainnut! EU:n sisällähän työvoiman pitäisikin voida liikkua vapaasti, ja niitä esteitä poistaa.

Se mikä on lisääntynyt on ulkomaisen lähetetyn työvoiman hyväksikäyttö Suomessa. He eivät muutakkaan maahan, vaan tekevät alipalkattuna työtä, johon heidät on lähetetty. Miksi Heinäluoma ei puhu tästä? Miksi hän ei vaadi tähän valvontaan lisää resursseja? Ehkei se sovi vaalienalusteemaksi. Tässä valvontatehtävässä on vain kymmenen valvojaa koko maassa. Tästä kärsivät sekä suomalaiset yritykset, että työntekijät. Viimeisimpänä esimerkkinä Skanska ja Haltikin työmaa Rovaniemellä.

Jotensakin työväenliikkeen kansainvälisyysperiaate ei ole tässä johtodemarien ajatuskulussa kantavana periaatteena. Jos se on tietoinen valinta - kauas ovat aateperimästään eksyneet!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Tönkkökommunisti (nimimerkki)

Näytät muuten ihan porvarilta tuossa kuvassa.

Käyttäjän jaakkoportti kuva
Jaakko Portti

Kiitos! Pesunkestävä Vasuri ja pätkätyöläinen olen. Nukkavierua maankiertäjääkö odotit?

Petsaus (nimimerkki)

Valvonnalla ei nosteta urakkahintoja. Sillä pystytään puuttumaan lähinnä työn laatuun.

Jos halutaan puuttua nyt jo kauan aikaa esille tulleeseen ongelmaan kuten miksi aina halvin tarjous voittaa niin koitappa löytää siihen lääkkeet?

Sitä ei valvonnalla meinaan niitä hintoja nosteta riittävästi.

Ja kunnathan ne pahimpia hintojen polkijoita ovat joten Skanska on ollut halvin tarjoukilpailussa ja luultavimmin työmaa on hyvin ketjutettu ja täynnä ulkolaista työvoimaa.

Yksi hyvä keino oli ennen vireillä ja se oli se, että kunta laski mihin hintaan sen pystyisivät tekemään ja alle sen oliko -20%:a tulleet tarjoukset hylättiin, mutta ei hylätä enään.

Nyt taidetaan hujakoida -30-50%:a tavoitehinnoista.

Työväen asiallako? (nimimerkki)

Vasemmistoliiton mielestäkö suomalaisen duunarin ja työttömän edun ajatteleminen on väärin?

Kenestä ajattelette saavanne äänestäjiä, ellette työväestä ja työttömistä välitä?
Yliopiston aivopesun hämäämiltä opiskelijatytöiltäkö? Riittääkö se asemanne parantamiseen.
Ehkä tyydyttekin pienellä porukalla rakkikoirana oppositiossa raksyttämään (sekin on aika väsynyttä ja paikalleen jämähtänyttä)?

Minun mielestäni kaikenlainen ulkopuolisten, suomalaisten asemaa huonontavien ihmisten maahanpääsy on virhe.

Tekö pidätte heitä hyvänä asiana ja tervetulleina vieraina.

Huomaa, että en puhu niistä maahanmuuttajista, jotka tuovat jotakin jaettavaa pöytään.

Käyttäjän jaakkoportti kuva
Jaakko Portti

Mitäs se Petsaus tällä kertaa höpäjää. En puhu tilaajan laatuvalvonnasta, vaan viranomaisvalvonnasta, joka kohdistuu sille toisaalle.

Petsaus (nimimerkki)

En mä mitään höpäjä. Ongelman suurin syy on alihintaiset urakat.

Miten sinä niitä viranomaisvalvonnalla nostat?

Et voi pakoittaa yrityksiä palkkaamasta puolalaisia säkäreitä puolalaisilla ehdoilla, ja kun tulevat reppufirmojen kautta niin viranomaisvalvonta on tyhjän kanssa.

Ja se, että esitetään puhdas eläke etc.. todistukset urakan alussa niin ei paljoa auta, jos seuraava pyydetään loppuvastaanotossa. Se jos urakasta jää saamatta -10%:a joltain koijjarifirmalta niin se ei sitä paljoa hetkauta vaan se on mukana seuraavassa kilpailussa eri firmalla, jolla on taas ne puhtaat paperit urakan alussa.

Elikkä sanon vielä kerran ainoa tapa suitsia alihintaisia urakoita on ottaa käyttöön kunnissa tuo tavoitehinta systeemi. Se toimi sen aikaa, kun sitä käytettiin.

Näin saisi suomalainenkin duunari sitä työtä paremmin.

Jos nykymenon annetaan jatkua niin rakennusalalle on ihan turha enään kouluttautua kuin korkeintaan mesuksi/tarjouslaskijaksi/muihin vaativimpiin tehtäviin.

5-7 vuoden kuluessa on sitten jo säkäritkin iltaruskon ammatti, kuten kirvesmiehetkin. Ne saadaan halvemmalla Bulgariasta, Unkarista, Puolasta etc...

Käyttäjän jaakkoportti kuva
Jaakko Portti

Edun ajatteleminen johtaa yeensä oikeisiin johtopäätöksiin. Ei möykkään ja suuriin sanoinin. "Minun mielestäni kaikenlainen ulkopuolisten, suomalaisten asemaa huonontavien ihmisten maahanpääsy on virhe." - Kerro tämä sille lääkärille, joka on tullut syrjäseudulle paikkaamaan lääkärivajetta. Vihjeen saat Liisa Jaakonsaaren blogista tämän lehden sivuilta.

Ja "huomaa, että puhun niistä maahanmuuttajista, jotka tuovat jotakin jaettavaa ja annettavaa pöytään".

Käyttäjän jaakkoportti kuva
Jaakko Portti

Alihintaiset urakat? Petsaus tää on lähetettyihin työntekijöihin liittyvä ongelma, ei niinkään työperäiseen maahanmuuttoon liittyvä. Se mitä kerroit "puhtaista papereista" urakan alussa on totta, siitä emme ole eri mieltä. Ja koijjarifirmoistakin olemme samaa mieltä.

Tuo "tavoitehintasysteemi"?? Nyt minulle uusi juttu - selvitä lisää. Sinä tiedät - minä en.

Mr. Fockr (nimimerkki)

Mitäpä mieltä vasurit olisi sellaisesta ajatuksesta, että tavallinen veronmaksaja voisi myydä työtään joko palkkatuloila tai yrittäjätuloilla.

Yrityksillä on nykyään jo verotilit ja sellaiset on tulossa myös kansalaisille.

Ei mikään ongelmaton ja yksinkertainen asia mutta voisiko Etelärannan ja Hakaniemen aiheuttamasta umpikujasta päästä ulos tällaisilla keinoilla ja kehittyä kansakuntana eteenpäin?

nouvelobservateur (nimimerkki)

SDP oppi läksynsä kuntavaaleissa ja -sta. Nyt on Heinäluomakin todennut Astrid Thorsin tehtävän tarpeettomaksi ja tullut mukaan maahanmuuttokriittiseen kuoroon Jutan lisäksi. Eli johtava demarikööri. Ei kai kokoomuskaan uskalla tapella tutkainta vastaan.

Vanhanen ja Sinnemäki puolustavat ”hallituksen kantaa”, mutta kuinka kauan menee, ennen kuin sitäkin joudutaan täsmentämään: se mitä olemme tarkoittaneet, on ymmärretty väärin ja… Miten tähän on tultu? Puheenjohtaja Urpilaisen ”maassa maan tavalla” on uudempaa Juttaa ja varmaankin viime vaaleissa tehtyjen virheiden paikkaamista. Jutta oppi uutta.

Taustaa: Jutta hämmästytti vaatimattomaan tyyliinsä jo jokunen viikko ennen kunnalisvaaleja Uutisvuodossa jymypaljastuksella Itsestään: hän ei ole ollut lapsena kovin kaunis! Useimpien katsojien mielestä varmaan kaikki lapset ovat söpömpiä kuin puoluejohtajat. Niin on täytynyt pikku-Jutankin olla, vaikka Iso-Jutta yrittikin jyrätä makuraadit järjestötyyliin. Sillä tyylillä pärjätään ehkä BB-talossa, mutta tosielämässä saattaa vielä tulla vaikka ulosäänestetyksi.

MTV3:n suuressa vaalikeskustelussa Jutta sitten otti ensin haukuttuaan yleisön gallup-suosikkia Soinia huonotapaisin sanakääntein kantaa tietoon, että helsinkiläiseen oppilaitokseen oli hakenut 1600 nigerialaista. Toimittajat epäilivät, että joku levittää nigerialaiskirjeiden tavoin mainoksia ilmaisesta koulutuksestamme ja ylöspidosta ja joku käyttää hyväkseen sinisilmäisyyttämme. Jutta tyrmäsi ajatuksen ulkomaalaisille määrättävästä lukukausimaksusta ja käski suomalaisten olla ylpeitä siitä, että tänne joku yleensä tulee ja että tarvitsemme paljon lisää opiskelijoita ja muuta väkeä Afrikasta ja muualta. Kaunis ja poliittisesti korrekti ajatus kabinettien esitelmiin ja sisäpiirikeskusteluihin!

Tuollaista äänestäjän mielestä kattavan kuvaavaa lausumaa vaan ei pidä koskaan mennä rätkäyttämään päin veronmaksajan naamaa. Ei varsinkaan päällekäyvän taloudellisen taantuman oloissa - ellei sitten tieten tahtoen tähtää veretseisauttavaan pyrrhoksen torjuntavoittoon. Kiittelyhöveliydestä päätellen se taisi olla kyllä tarkoituskin. Semmoinen tarkoitus ei kyllä koskaan johda oikeisiin voittoihin, jotka takaisivat poliittisesti valtaa ja taloudellisesti resursseja toteuttaa kovinkaan kauan ilmaista koulutusta edes täällä syntyneille.

Joku ilkeäkielinen nettikeskustelija jo epäili, että Jutta taitaa kuulua siihen luokkaan, joka ei ole koskaan itse tienannut leipäänsä vaan enemmänkin elellyt veronmaksajien varoilla ja suojatöissä. Sääli jos maltillisen, perinteisen, suuren ja demokraattisen puolueen kannattajakuntaa yhä enenevästi karkaa populistiporukoihin vain ja ainoastaan paetakseen elämästävieraantuneiden idealistien jatkuvaa tarvetta hakata duunarin kustannuksella päätään maailmansyleilyn mäntyyn juuri vaalien alla epärealistisia juhlapuheliturgioita ja mantroja hokien. Äänestäjiä hankitaan eri tavoilla ja eri yhteyksissä kuin aatteellisesti syväsisäistyneitä käännynnäisiä. Jutta oivalsikin tämän ja oppi läksynsä, mikä näkyy vaatimuksessa ”maassa maan tavalla”.

Hantta (nimimerkki)

Vaikka en olekkaan Heinäluoman kannattajia niin täytyy nostaa hattua että joidenkin suurten puolueiden ihmiset (Heinäluoma ja Katainen) USKALTAVAT sanoa itsestäänselvyyden ääneen eivätkä pelkää heti tulla haukutuiksi rasisteiksi, minusta tässä asiassa Heinäluoman arvostelijat ovat populisteja.

Mr. Fockr (nimimerkki)

#11.

Heinäluoma kyllä melkoisen kätevästi rinnasti Etelärannan ja Hakaniemen työttömäksi ajamat suomalaiset ja Suomessa työtä tekevän vierastyövoiman ja työn perässä maahanmuuttaneet.

Mielestäni Heinäluoma osoitti suurta ja lähes sanoinkuvaamatonta typeryyttä.

Esa Olkoniemi (nimimerkki)

Jotta halpatyövoiman jalkautuminen suomeen saataisin aisoihin, niin ainoa vaihtoehto on erota Eu:sta, jolloin valvonta jotenkin pysyy kontrollissa.

Markus RURIK Räsänen (nimimerkki)

ELÄMME JO VALLANKUMOUKSELLISESSA TILANTEESSA

www.markusreed.julkaisee.fi/51 ”Räsäsen seinälehti”
Suomen punaisin Päätoimittaja, Markus ”Red” Räsänen, kommentoi:

VAIN IHME VOI PELASTAA KAPITALISMIN
Tiede ei usko ihmeisiin.

"Se mikä on lisääntynyt on ulkomaisen lähetetyn työvoiman hyväksikäyttö Suomessa."

Totta, Suomen taloutta totaalisesti isännöimän hurri-kapitaalin omat, ulkomailla toimivat värväysfirmat sen tekevät systemaattisesti. Hämäyksen vuoksi niillä voi olla myös ulkomaiset "omistajat".

Kapitaali tarvitsee vain sitä työvoimaa, mikä tuottaa sille suurimmat voitot eli minkä nimellinen ostetun työtunnin hintaon halvin ja mikä venyy toisaalta suurimpiin käytettyjen työtuntien määrään hiostuksen kautta.
Näin sekä alkuperäinen konkreetti työ on halvinta ja toisaalta syntyy suurin maksamattoman työn määrä ostetun ja käytetyn työtuntivolyymin erotuksena.

Se on tietenkin viekasta politikointia, joka sekoittaa näihin kylmiin taloudellisiin tosiasioihin jotenkin rasismin.

Sen voi tehdä, kuten persut tekevät, hämätäkseen koko halpatyövoiman tuonnin ja puhuen vain paljon pienemmästä pakolaisten ryhmästä tai sitten siten, että suomalaiset vastustavat luonnollisestikin työn teettämistä Suomessa heidän itsensä elinmahdollisuuksien kaventumisena ja varsinkin, kun heille on selvää, että halpatyöläisistä pienempi osa tulee itse tänne, vaan suurin osa autetaan tulemaan, niin se tietysti harmittaa suomalaisia, mutta että sekin puheissa käännetään heti "rasismiksi" on jälleen poliittista, tarkoitushakuista touhua.

Näin ne asiat kuitenkin menevät, jos annetaan mennä:

www.markusreed.julkaisee.fi/58
www.markusreed.julkaisee.fi/68

urtsu-peksu is bäk (nimimerkki)

Juu eiköhän se ole meille vasemmistoliittolaisille parasta että lapin ukot on Kelalla "töissä" ja vetää 7 päivää viikossa kossua. Ne jotka osaa ja viittii siis, ulkomaalaiset ne työläiset, tekee sitten ne työt. Muutama vasemmistoliittolainen pääsee sitten ely-keskukseen kiitokseksi siitä että ovat tukeneet kokoomusta ja kepua Suomen alasajossa.

Kilpailija (nimimerkki)

Kun itse kilpailee (täysin reilusti ja globaalien tuotteiden kyseessä ollessa aivan oikeutetusti) vaativassa insinöörityössä intialaisten ja kiinalaisten kanssa, niin ei voisi vähempää kiinnostaa minkä maalaisilla työntekijöillä ja työehdoilla (työturvallisuus, minimipalkka ja ihmisoikeusasiat tietysti huomioiden) kunnat teettävät urakkansa, kunhan ne teetetään mahdollisimman halvalla ja hyvin. Jos noiden ehtojenkin jälkeen tekijä on suomalainen niin sitä parempi.

Yki (nimimerkki)

"Heinäluoman heitto ei ollut hölmöyttään tehty möläytys. " Mitä tarvetta meillä tosiaan olisi nyt ulkomaiselle työvoimalle? Siis mitä? Häh? Aivan sama kuin joskus voivuoren aikana oltaisiin ostettu Tanskasta lisää voita (pilaantumaan) sen takia, että joskus siitä voi olla pulaa. Heinäluoman lausunto oli tosiaan hölmö - itsestään selvyytensä takia.

Väliveto (nimimerkki)

Alihintainen urakointi, onkohan asia niin? Virossa raksamiehen palkka lienee viiden euron hujakoilla tunnissa ja jos sosiaalikulut ovat samaa suuruusluokkaa kuin meillä, niin tuntikustannus on kahdeksan euron paikkeilla. Virolaiset vuokratyöfirmat myyvät miehiä rakennusliikkeille 16 € tuntihintaan, minkäänlaisia pekkasia tai ylityökorvauksia ei ole. Jos työ ei suju, voidaan työntekijä ulkoistaa välittömästi ilman taloudellista sanktiota. Virolainen yritys ei ole Suomessa alv. verovelvollinen, niin alv % on nolla. Työntekijää koskee ns 180 päivän sääntö, jonka mukaan veroa eitarvitse maksaa niin Viroon kuin Suomeenkaan ja päiväraha on tietysti veroton.
Suomalaisen rakennusammattimiehen tes minimi on 12,58 € / tunti, mikä tekee sos kuluineen 20,16 € tunti ilman mitään muita kuluja. Laskelma osoittaa, että virolainen työvoima on halvepaa teettäjälle kuin kotimainen. Mikäli virolainen yritys hoitaa velvoitteensa kotimaahansa kuten lain mukaan kuuluukin, on toiminta täysin laillista, eikä kyseessä ole mikään hämärätoiminta. EU lakien mukaan tähän businekseen ei voida mitenkään puuttua. Ei kai tässä auta muu kuin kiristää tahtia.

Visitor (nimimerkki)

" Suomessa on Nairu-perusteltu työttömyys jalostettu uudeksi “ei-työttömyydeksi”, jossa työttömät pakotetaan orjatyöhön tai poistetaan perusturvan piiristä. He eivät olekaan enää työttömiä mutta eivät työssäkään. Eivät edes ihmisarvoiseen elämään oikeutettuja kansalaisia. He ovat Nairun toteuttamisen väline.

“Epäkurantit” työttömät ilman kansalaisoikeuksia

JOT eli juuri oikeaan tarpeeseen: hillitsemään työntekijöiden kuvitelmia oikeudesta osaan työn tuottavuuden noususta. Ollaanko nyt optimoitu työttömien ja orjatyöläisten “varastotase” vai ollaanko poistamassa epäkurantti osa varastosta työttömyysturvan ja jopa perusturvan ulkopuolelle”

"Edellisen laman aikaan Sixten Korkman ”nairutti” tähän tapaan:

”Työttömyyden uhka on mekanismi, joka pakottaa palkkasopeutumiseen, jos kustannusremonttia ei tulopolitiikalla saada aikaan.”

http://katriinakajannes.blogit.uusisuomi.fi/2009/0...

Lasse Laaksonen kirjoitti NAIRU:sta kuvavasti 2.1.2009 Kajanneksen blogissa:

"Kyllä se NAIRU on ihan oikea teoria. Olin opiskelemassa kansantaloustiedettä jo melkein valmiina maisterina 1978. Meille piti luentosarjan työllisyydestä ja rahapolitiikasta tohtori Mauno Koivisto Suomen pankista. Hän oli silloin jo innostunut työttömyyden lisäämisestä amerikkalaiseen malliin, vaikka oli demari. Kyllä se onnistui sittemmin.

Työttömyyden lisäämistä ajaa koko elinkeinoelämä ja hallituskin myös maahanmuuttopolitiikallaan. He haluavat työkkäriin jonoa, jotta palkat pysyvät matalina. Tämä politiikka on nyt tullut tiensä päähän. Kun palkat ovat liian pienet, ei kellään ole varaa ostaa tuotteita. Niinpä niitä ei kannata tehdä millään palkalla.

Vihreät ja vasemmisto on narutettu mukaan tukemaan maahanmuuttajien roudaamista sokeroimalla se inhimillisen hädän poistamiseen. Samallahan loppuvat heti rahat hoitaa Suomen köyhien asiat eivätkä maailman asiat yhtään parane siitä, että Suomi lappaa rahaa holtittomaan mamuiluun. Ja samalla loppuvat palkankorotukset vasureilta."

Haamu (nimimerkki)

Heinäluoma ei puhu tosta halvasta työvoimasta, joka käväisee täällä komennuksella eikä maksa veroja tänne, koska hän on populisti ja koittaa vain kalastella ääniä mahdollisilta persujen äänestäjiltä. Eikä hän tiedä ja hahmota kokonaisuutta. Sitäpaitsi en luota Heinäluomaan millään muotoa.

SDP yrittää usein jollain räväkällä tyylillä saada ääniä. Ehkä joihinkin se tehoaa.

Eipä ole paljoa Suomessa töitä tarjolla eikä tulevaisuus näytä hyvältä

Visitor (nimimerkki)

#20. Jatkaen...

”Siksi työttömyys ei saa hävitä…

Työttömyyttä vastaan ”taistelemisen” takana on todellisuus johon
vaan harvalla ja valitulla on sisäänpääsy.

Tässä hiljaisessa maailmassa ovat politiikot, ekonomit ja
ekonomitoimittajat liikuttavan yksimielisiä siitä että työttömyys
ei saa laskea tietyn rajan alle.

NAIRU (Non Accelerating Inflation Rate of Unemployment) –
systeemi joka on tämän päivän todellisuutta…

(Euroopan monetääriseen unioniin pääsemisen ehtona oli mm. että
inflaatio ei olisi liian korkea.) ”

Nyt kun rajat ovat EU:n myötä auki, työttömien määrää tietenkin on hyvin helppo lisätä tarpeen mukaan… ”

http://annaleena.blogit.uusisuomi.fi/2010/04/10/ty...

Käyttäjän jaakkoportti kuva
Jaakko Portti

Mr Fockr; Tämä vasuri ei ajatusta tyrmää, vaan kehittelisi siitä kätevän työnteon väylän.

Väliveto; Laskelma pitää kutinsa. Menettely on EU:n lakien mukainen. Heinäluoma nosti kuitenkin tikun nokkaan työperäisen maahanmuuton. Ei tätä sun esille nostamaa vyyhteä. Miksi?

Jaakonsaaren ja Arja Alhon blogeissa on Heinäluoman järkeilyä kritisoitu.

Toimituksen poiminnat