*

Vasuri Jaska Rohkeutta on välittää.

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 20 min 17 s sitten

Ekonomistit varoittavat: Näin Ruotsin asuntokuplan puhkeaminen iskisi Suomeen

1 tunti 41 min ago

Sekä Handelsbankenin, Nordean että Hypon ekonomistit varoittavat Ruotsin asuntomarkkinoiden tilanteen vaikutuksista Suomeen.

Ruotsin tilanne huolestuttaa juuri nyt, sillä asuntojen hinnat laskivat siellä syys- ja lokakuussa selvästi edellisen kuun tasosta. Tukholmassa, joka yleensä näyttää asuntomarkkinoiden suuntaa, asuntojen hinnat laskivat lokakuussa 2,5 prosenttia myös vuodentakaiseen verrattuna. Marraskuun ennakkotiedot indikoivat laskun jatkuvan.

Jari-Matti Latvalan kausi päättyi hirveään pettymykseen

2 tuntia 44 min ago

Rallin MM-sarjan kausi sai dramaattisen päätöksen. Jari-Matti Latvala ajoi Australiassa ajetun kauden päätöskisan viimeisellä erikoiskokeella kantoon ja peli oli selvä.

Toyotan etuosa meni aivan rusinaksi, mikä kertoo ulosajon rajuudesta. Latvala ja hänen kartturinsa Miikka Anttila eivät onneksi loukkaantuneet ja lähellä ollut katsojakin selvisi säikähdyksellä.

- Tein virheen rallin viimeisellä osuudella. Pyydän todellakin anteeksi kartanlukijaltani Miikka Anttilalta ja Toyota-tiimiltä. He tekivät fantastista työtä, ja se oli minun virheeni, Latvala kommentoi Twitterissä.

"Olisikohan aika kumota tämäkin vanhentunut laki?" - Yksikään kunta ei enää peri 1800-luvulta peräisin olevaa veroa

3 tuntia 3 min ago

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo ja saman puolueen kansanedustaja Jaana Pelkonen esittävät koiraverolain kumoamista. 

Yksikään Suomen kunta ei enää peri koiraveroa, kun Helsinki ja Tampere päättivät tällä viikolla luopua siitä. Viime vuonna koiravero oli Helsingissä 50 euroa ja Tampereella 34 euroa. Koiraveron kerääminen perustuu koiraverolakiin, jonka mukaan kunnanvaltuusto voi päättää, että kunnassa ei ole suoritettava koiraveroa. Laki koiraverosta on peräisin 1800-luvulta, jolloin pyrittiin estämään rabieksen eli vesikauhun leviäminen.  

Suomessa kopioiduilla pankkikorteilla nostettu rahaa Aasiassa - Poliisi: 19 rikosilmoitusta

3 tuntia 24 min ago

Keski-Suomessa kolmen viimeisen päivän sisällä poliisille on tehty 19 rikosilmoitusta samankaltaisista maksuvälinepetoksista, joissa on nostettu luvatta rahaa asianomistajien pankkikorteilla ulkomailla. Sisä-Suomen poliisilaitos kertoo asiasta tiedotteessaan.

Tilanteet ovat paljastuneet, kun ihmiset ovat havainneet luvattomat nostot omista tilitiedoistaan tai oma pankki on ottanut heihin niistä yhteyttä. 

Vastine päätoimittaja Markku Huuskon näkökulmaan

3 tuntia 53 min ago

Mikko Paunion vastine Uudessa Suomessa 15.11.2017 julkaistuun kirjoitukseen Näkökulma: Valeuutiset tulivat jo Suomenkin vaaleihin – Pekka Haaviston tapaus.

Päätoimittaja Markku Huusko on ottanut minun blogini kärjeksi kirjoituksessaan Näkökulma: Valeuutiset tulivat jo Suomenkin vaaleihin – Pekka Haaviston tapaus.

Ylilääkäri vastaa valtiosihteerille: "Vanhusten näkeminen pelkkänä kulueränä ei tee oikeutta veronsa tunnollisesti maksaneille"

4 tuntia 6 min ago

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin hallintoylilääkäri, terveysoikeuden professori Lasse Lehtonen linjaa, että sote-kulujen kasvun pitäisi seurata kansantalouden kasvua, jotta sote-uudistuksella voitaisiin vaikuttaa kestävyysvajeeseen.

–Muutoin sairaanhoidon ja sosiaalihuollon kuluja joudutaan rahoittamaan syömävelalla ja lasku jää tulevien sukupolvien maksettavaksi, Lehtonen toteaa Puheenvuoron blogissaan.

HS-gallup: SDP lähestyy kokoomusta

4 tuntia 41 min ago

SDP on ottanut kokoomuksen etumatkaa kiinni tuoreimman HS-gallupin mukaan. 

Sunnuntaina julkistetussa gallupissa kokoomuksen kannatus on 21,4 prosenttia ja SDP:n 19,0 prosenttia. Kannatuksen ero on kaventunut 2,4 prosenttiyksikköön: edellisessä mittauksessa lokakuussa ero oli 3,8 prosenttiyksikköä.

Kolmanneksi suosituin puolue HS-gallupissa on vihreät 15,7 prosentin kannatuksella ja neljäntenä keskusta 15,1 prosentin kannatuksella.

Asiantuntija Venäjän vaikuttamisyrityksistä TE:lle: "Vaikutus olisi vähintään yhtä paha, kuin jos meitä ammuttaisiin tykillä"

5 tuntia 8 min ago

Viestintäyrittäjä, entinen valtioneuvoston viestintäjohtaja  Markku Mantila arvioi, että Venäjän informaatiovaikuttaminen sosiaalisessa mediassa ja muualla internetissä on kiihtynyt.

Mantilan mukaan informaatiovaikuttaminen on toimintaa, joka pyrkii horjuttamaan tai tuhoamaan kohteena olevan yhteisön tarinaa, identiteettiä.

–Läntisen Euroopan integraatio on kestänyt pitkään, koska kysymys on muun muassa luottamuksesta oikeusvaltioon ja viranomaistoiminnan puolueettomuuteen, hän toteaa Talouselämälle.

Tappara tavoittaa Kärppiä, HIFK sössi täyden pisteen voittonsa

18.11.2017 21:59

HIFK johti jääkiekon Liigan lauantain kotiotteluaan SaiPaa vastaan vielä 10 sekuntia ennen loppua 4-3, mutta SaiPan Roy Radke iski tasoituksen.

HIFK voitti ottelun Erik Thorellin jatkoaikamaalilla 5-4, mutta kolmen pisteen karkaaminen kirpaisi.

- Kova ja hyvin värikäs peli. Kyllä tuo meidän viisikkopelaaminen ja viidellä viittä vastaan pelaaminen oli mielestäni hyvällä tasolla. Jos vielä otetaan huomioon, että tämä oli meille kolmas peli tällä viikolla ja eilen tähän aikaan pelattiin vielä toista erää Oulussa, HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin sanoi.

Legendaarinen olympiaurheilija menehtyi vain 50-vuotiaana

18.11.2017 20:32

Turkkilainen painonnoston moninkertainen olympiavoittaja ja maailmanmestari Naim Suleimanoglu on kuollut. Hän oli syyskuussa joutunut Istanbulissa sairaalaan maksavaivojen takia. Maksasairaus osoittautui kohtalokkaaksi.

Viisikymppisenä kuollut Suleimanoglu on kaikkien aikojen legendaarisimpia painonnostajia. Hän oli vain 147-senttinen, mutta nosti ilmaan rautaa yli kolme kertaa oman painonsa verran. Turkissa häntä kutsuttiin lempinimellä ”Tasku-Herkules” koonsa ja antiikin tarujen voimamiehen mukaan.

Tuhansien eurojen kulutuspiikki: "Asuntokauppa vaikuttaa Suomen talouteen paljon enemmän kuin yleensä ajatellaan"

18.11.2017 16:24

Lokakuu oli asuntomarkkinoilla tasainen ja vahva eri puolilla Suomea, sanoo kiinteistövälitysyritys Remaxin Suomen toimitusjohtaja Pasi Aalto.

Vanhojen kerrostalohuoneistojen kauppoja tehtiin lokakuussa Suomessa 2901, mikä on noin seitsemän prosenttia enemmän kuin vuosi sitten samaan aikaan. Käytettyjen kerrostalohuoneistojen kauppa kasvoi tammi–lokakuussa lähes kolme prosenttia vuodentakaisesta, Remax kertoo tiedotteessaan.

Li Andersson 1,1 mrd. €:n sopimuksesta: "Kokoomus pelaa peliä, jonka se arvioi voittavansa joka tapauksessa"

18.11.2017 15:44

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Li Andersson vaatii pääministeri Juha Sipilää (kesk.) viheltämään "kokoomuslobbareiden" pelin poikki. Andersson viittaa tällä viikolla julkistettuun sopimukseen, jossa Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri ja terveyspalveluyritys Mehiläinen sopivat Länsi-Pohjan keskussairaalan toimintojen ulkoistamisesta.

Länsi-Pohjan keskussairaala siirtyy sopimuksella Mehiläisen hoidettavaksi. Sopimuksen arvo on 1,1 miljardia euroa ja kesto 15 vuotta. 

Kaksi kovaa ryöpytystä hallitukselle: "Mistä Sipilä oikein puhuu?"

18.11.2017 15:23

Oppositiopuolue SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ja kansanedustaja Krista Kiuru ovat suomineet Juha Sipilän (kesk.) hallituksen politiikkaan kovin sanoin lauantaina.

Rinne sanoi SDP:n puoluevaltuustossa, että Sipilän  hallitus on luopunut sote-uudistuksen alkuperäisistä tavoitteista ja vaarantaa erikoistason palvelut. 

Italialaissyyttäjät varoittavat ”uudesta” mafiasta: ”Läsnäolo politiikassa nyt paljon suurempaa”

18.11.2017 12:52

Tunnettu italialainen mafiasyyttäjä Ambrogio Cartosio varoittaa italialaisia luulemasta, että Sisilian mafian Cosa Nostran aika on ohi. Italialaismediassa on esitettyä tällaisia arvioita sen jälkeen, kun Cosa Nostraa kovin ottein vuosikymmenien ajan johtanut Salvatore ”Totó” Riina kuoli perjantaina.

–Massateurastukset ovat ohi ja murhat harvinaisia. Sen sijaan mafia on muuttunut. Mafian läsnäolo politiikassa on nyt paljon suurempaa kuin ennen, hän kommentoi uutistoimisto AFP:lle.

”Vihreiden kannatuksessa on ilmaa kuin kasvissyöjän mahassa” - Yle: Puoluebarometrissa kolmen suuren paluu

18.11.2017 12:00

Politiikan tutkijoiden mukaan puolueiden kannatukset ovat tällä hetkellä erilaisilla pohjilla. Kokoomus pitää vakaasti kiinni asemastaan suurimpana puolueena. Vihreiden kannatuksessa saattaa tutkijoiden mukaan olla ilmaa.

Kuntapoliitikko Länsimetrosta: ”Tämä tietää jokaiselle espoolaiselle 1 500 euron lisälaskua”

18.11.2017 11:20

Espoon kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Jukka Kilpi (sin.) arvioi Länsimetron Matinkylästä Kivenlahteen ulottuvan kakkosvaiheen tarkoittavan noin 500 miljoonan lisäkuluja. 

–Tämä tietää jokaiselle espoolaiselle 1 500 euron lisälaskua, kolmen hengen perheelle melkein viittä tonnia. Se maksetaan ottamalla lisää velkaa, ehkä myös korottamalla veroja, Kilpi toteaa Puheenvuoron blogissaan.

Pentagonin nolo Twitter-moka hämmentää: ”Pitäisikö uskoa, että tämä oli vahinko?”

18.11.2017 10:44

Yhdysvaltain puolustusministeriön Pentagonin Twitter-tilillä jaettiin torstaina viesti, jossa vaadittiin presidentti Donald Trumpin eroa. Twiitti poistettiin tililtä nopeasti, mutta se on aiheuttanut sosiaalisessa mediassa laajoja arvailuja siitä, oliko oikeasti kyseessä vahinko. Asiasta uutisoi muun muassa BBC.

Alkuperäisessä @PorudResister-twiittajan viestissä vaadittiin kahden seksuaalisesta häirinnästä syytetyn amerikkalaispoliitikon ja myös Trumpin eroa. 

”En ole koskaan nähnyt Suomen terveyspolitiikkaa niin sekaisin kuin nyt” - HUS-pomolta raju ulostulo HS:ssa

18.11.2017 09:53

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUSin toimitusjohtaja Aki Lindén arvostelee suorin sanoin suomalaista terveyspolitiikkaa. 

–En ole koskaan nähnyt Suomen terveyspolitiikka yhtä sekaisin kuin nyt, hän toteaa lauantaina Helsingin Sanomissa julkaistussa mielipidekirjoituksessaan.

–Valtiovalta ja osa kunnista näyttävät menettäneen kokonaan otteen terveydenhuollosta, joka siirtyy ryminällä markkinavoimien ohjaukseen, Lindén jatkaa.

Nyt se on totta: Länsimetro aloitti - ”Kaikki sujui, lipun osto onnistui, porukat iloisella päällä”

18.11.2017 09:27

Länsimetro aloitti liikennöinnin Espoon Matinkylästä Helsinkiin varhain lauantaiaamuna. 

Metron uudella osuudella Matinkylästä Helsingin Ruoholahteen on kahdeksan uutta asemaa: Lauttasaari, Koivusaari, Keilaniemi, Aalto-yliopisto, Tapiola, Urheilupuisto, Niittykumpu ja Matinkylä. Länsimetroa liikennöidään kahdella linjalla: Matinkylä–Vuosaari ja Tapiola–Mellunmäki. 

Tappara tylynä Ilvekselle, HIFK:lle ei vieläkään vierasvoittoa

18.11.2017 00:20

Tapparan alkusyksyn alavire on vaihtunut voittokulkuun. Perjantaina Tappara voitti paikallisottelussa Ilveksen 4-1 ja nousi sarjan kakkospaikalle TPS:n edelle.

Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi oli pettynyt mies ottelun jälkeen. Erityisesti häntä kuumensi tilanne, missä Ilvekselle vihellettiin joukkuerangaistus liian monesta pelaajasta jäällä.

- Puolitoista vuotta katsoo näitä ja joka fifty–fifty-tilanne menee tuonne, niin jossain vaiheessa meikäläiselläkin kilahtaa, Kivi sanoi Aamulehden mukaan.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat