Vasuri Jaska Rohkeutta on välittää.

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 39 min 41 s sitten

Sauli Niinistö vahvisti väliaikaisen lain: Eduskunnasta pudonnut voi nyt hakea EU:hun

43 min 59 s ago

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on vahvistanut väliaikaisen lakimuutoksen, joka antaa mahdollisuuden hakea Euroopan parlamenttiin vielä eduskuntavaalien tuloksen vahvistamisen jälkeen. Näin eduskunnasta rannalle jäänyt voi vielä viime tingassa hakea ehdokkaaksi eurovaaleihin.

Eduskunta hyväksyi lakimuutoksen yksimielisesti ilman äänestystä joulukuun alussa. Eduskunnan vastaus toimitettiin valtioneuvostolle viime viikolla.

Antti Rinne pitää kiinni +100 €/kk -eläkelupauksesta – Sdp:n eläkemallilla 900 miljoonan hintalappu

53 min 48 s ago

Sdp ei peräänny 100 euron korotuksesta pienempiin, alle 1 400 euron eläkkeisiin. Ensi vaalikaudella puolue tavoittelee parannuksia eläkeläisten asemaan kaikkiaan noin 900 miljoonalla eurolla, arvioi puheenjohtaja Antti Rinne.

Sdp:n syksyllä esittelemä vaihtoehtobudjetti herätti kysymyksen, onko puolue sitoutunut 100 euron korotukseen, koska vaihtoehtobudjetissa pienimpiä eläkkeitä korotettiin 30 eurolla. Rinne sanoo nyt, että tämä on ensimmäinen askel. Korotukset tehtäisiin 25-30 euron erissä.

”Tämä on ollut koko ajan sama tavoite”, Rinne kertoo.

Ex-opetusministeri sai kylmiä väreitä opettajien viestistä – ”Olisiko nyt vihdoin aika myöntää virheet, Sanni Grahn-Laasonen?”

1 tunti 12 min ago

Opetusministerinä aiemmin toiminut oppositiopuolue sdp:n kansanedustaja Jukka Gustafsson arvostelee eduskuntapuheessaan kovin sanoin hallituksen koulutuspolitiikkaa.

Gustafsson kertoo medialle ennakkoon toimitetun tiedotteen mukaan tavanneensa eilen tiistaina ammatillisen koulutuksen opettajia Tampereella ja kokeneensa kylmiä väreitä kuullessaan opettajien välittämät nuorten kommentit.

”Minulle kerrottiin useammasta suusta, että nuoret eivät halua mennä työpaikalle, ’EI me osata...’. Tämä on aivan uutta”, Gustafsson sanoo.

Tienaatko noin 3000 €/kk? Näin palkastasi lähtee veroja ja maksuja

1 tunti 37 min ago

Keskipalkkainen noin 3000 euroa kuukaudessa ansaitseva STTK:lainen saa palkankorotusten myötä ensi vuonna kuukaudessa 58 euroa enemmän rahaa käyttöönsä kuin tänä vuonna, keskusjärjestö laskee.

Käteen jäävän tulon nousu johtuu siitä, että palkansaajien tuloverotus säilyy ennallaan, mutta ansiotason oletetaan nousevan keskimäärin 2,7 prosenttia. Ansiotason nousussa on mukana palkkojen sopimuskorotukset ja palkkaliukumat.

Ministerit: Energiajuomat kiellettävä alle 15-vuotiailta

2 tuntia 36 min ago

Keskustalaiset ministerit esittävät energiajuomien kieltämistä alle 15-vuotiailta.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä ja perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko ovat keskiviikkona vastaanottaneet Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) katsauksen energiajuomien ja niitä vastaavien tuotteiden vaikutuksista lasten terveyteen ja hyvinvointiin.

Selvityksen pohjalta he esittävät eriasteisia keinoja puuttua nuorten energiajuomien kulutukseen. Ensisijainen keino on se, että energiajuomien myyminen alle 15-vuotiaille kielletään laissa.

Perussuomalaiset: ”Härskiä, täysin älytöntä – hallitus äänesti juuri omaa ohjelmaansa vastaan”

2 tuntia 51 min ago

Oppositiopuolue perussuomalaiset ihmettelee sitä, että hallitus äänesti tänään itse sorvaamaansa turvapaikkapoliittista toimenpideohjelmaa vastaan.

Eduskunta käsittelee ensi vuoden budjettia. Käsittelyn yhteydessä perussuomalaiset esitti turvapaikkapolitiikan kiristyksiä. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä kertoo, että sekä muu oppositio että hallitus äänesti perussuomalaisten ehdotuksia vastaan.

Ministeriö: Trafin kohupalvelua muutetaan pysyvästi

3 tuntia 28 min ago

Trafin skandaalin aiheuttanutta kuljettajatietojen palvelua ei aiota palauttaa käyttöön nykymuodossaan, liikenne- ja viestintäministeriö kertoo tiedotteessaan. Viestintäviraston arvion mukaan palvelu tulisi toteuttaa niin, että tiedoista selviää ainoastaan ajo-oikeuden tai ammattipätevyyden voimassaolo.

Viestintävirasto katsoo, että Trafin sähköisten kuljettajatietopalveluiden määrittely ei ole kaikilta osin onnistunut.

Poliisi otti käyttöön uuden tiedustelujärjestelmän – ”Turun puukotusten kaltaisia tapauksia pystytään havaitsemaan jo ensimmäisistä signaaleista”

4 tuntia 21 min ago

Suomen poliisi on aloittanut joulukuun alussa uudenlaisen tieto- ja tiedustelujärjestelmä Potin käyttöönoton. Järjestelmää esiteltiin tiedotustilaisuudessa keskiviikkona. Poliisin mukaan pyrkimyksenä on kyetä puuttumaan aiemmin esimerkiksi Turun puukotusten kaltaisiin rikoksiin.

Britannialle varoitus kaaoksesta: “Yritykset katsovat tätä kauhuissaan” – Varautuminen sopimuksettomaan eroon alkoi

4 tuntia 46 min ago

Britanniassa viisi merkittävintä työnantajajärjestöä varoittaa, että maa ei ole valmis sopimuksettomaan brexitiin. Elinkeinoelämän mukaan yritykset katselevat poliitikkojen riitelyä kauhuissaan, sanomalehti The Guardian kertoo.

”Krimillä mahdollisesti jo ydinaseita” – Lehti: EU:n viestijärjestelmä hakkeroitiin, taustalla todennäköisesti Kiina

4 tuntia 55 min ago

Euroopan unionin tuhansia diplomaattisähkeitä on vuotanut hakkereiden käsiin vuosien ajan, kertoo The New York Times. Tietovuodon paikantanut tietoturvayhtiö Area 1 kertoo lehdelle, että taustalla ei ollut erityisen hienostunut hakkerointikampanja, vaan Kyproksella diplomaatteihin kohdistettu tietojenkalastelukampanja.

NYT: Shokkitietoa jopa Facebookin mittakaavassa – yksityiset keskustelut paljastettiin ulkopuolisille

5 tuntia 16 min ago

Facebookia on riepoteltu kuluneena vuonna useaan otteeseen tavoista, joilla se on käsitellyt käyttäjiensä henkilökohtaisia tietoja. The New York Timesin käsiinsä saamat dokumentit paljastavat nyt sopimuksia, joiden puitteissa Facebook on jakanut keräämäänsä käyttäjädataa yli 150 yrityksen kanssa, joidenkin kanssa myös yksityisiä viestejä ja keskusteluja.

Kansanedustaja tyrmää tuloerohuolet – Yli 3200 e/kk tienaavat maksoivat melkein kaikki valtion ansiotuloverot

5 tuntia 53 min ago

Yli 40 000 euroa vuodessa tienaavat maksoivat yli 95 prosenttia kaikista valtion karhuamista ansiotuloveroista vuonna 2017. Tieto selviää Tilastokeskuksen maanantaina julkistamista verotiedoista. Perinteisenä palkkatulona summa vastaa noin 3 200 euron kuukausipalkkaa.

Vuonna 2017 yksityisen sektorin mediaanipalkka, eli yleisin palkka oli 3 220 euroa.

Veroluvun nostaa esiin muun muassa kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo. Hän liittää sen ajankohtaiseen tuloerokeskusteluun.

Jussi Niinistö: Hävittäjien määrällä ja tyypillä spekulointi turhaa – voi vaarantaa koko prosessin

5 tuntia 59 min ago

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin) haluaisi rauhoittaa keskustelun Suomen uusien hävittäjien määrästä ja tyypistä. Suomen tarve nimenomaan 64 hävittäjälle on herättänyt keskustelua tällä viikolla.

Uber-kuskien tuomiot pysyvät – KKO hylkäsi valitusluvat

6 tuntia 24 min ago

Korkein oikeus (KKO) on hylännyt viiden pääkaupunkiseudulla toimineen Uber-kuskin valituslupahakemukset. Näin ollen heidän sakkotuomionsa jäävät voimaan.

Jutuissa oli kysymys taksiliikennelain voimassaoloaikana tapahtuneen luvattoman taksiliikenteen harjoittamisen rangaistavuudesta sen jälkeen, kun liikenteen palveluista annettu laki tuli voimaan heinäkuussa 2018. Käräjäoikeus tuomitsi Uber-kuskit elokuussa 2018 luvattoman taksiliikenteen harjoittamisesta sakkorangaistuksiin.

Tuomarilta ennennäkemätön ryöpytys Trumpin ex-neuvonantajalle – ”Myit maasi”

6 tuntia 49 min ago

Presidentti Donald Trumpin entisen kansallisen turvallisuuden neuvonantajan Michael Flynnin tuomion julistamista on lykätty. Lykkäystä edelsi tuomarin poikkeuksellinen ryöpytys Flynniä kohtaan.

”Tämä on rajusti virheellinen oletus” – Miljardin euron heitto sote-menojen kasvuarvioissa

7 tuntia 55 min ago

Hyvinvointiyritysten etujärjestö runttaa Kuntaliiton sote-laskelmat, joiden mukaan hallituksen sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus aiheuttaisi miljardin euron lisäkustannukset. Hyvinvointialan liiton mukaan Kela-korvaukset, työterveys, palkat ja lainanhoitomenot on laskettu kaikki väärin.

Hyvinvointialan liiton mukaan kustannukset kasvavat vain 20–40 miljoonaa.

Jääkiekon Liiga palaamassa normaaliin päiväjärjestykseen

9 tuntia 10 min ago

Jääkiekon Liigan runkosarja on puolimatkan krouvissa. Syksyn suurimmista yllätyksistä ovat vastanneet HIFK ja JYP alisuorituksillaan. Nyt molemmat alkavat osoittaa piristymisen merkkejä.

HIFK voitti tiistaina Kuopiossa KalPan 5-2. JYP oli kovilla Mikkelissä Jukurien vieraana, mutta voitti 2-1.

HIFK on kolmen ottelun voittoputkessa. Maalinteko on saatu joukkueessa paremmalle tolalle joukkueen tehtyä kolmessa viimeisessä pelissään 14 maalia.

JYP on kerännyt pisteitä neljästä perättäisestä ottelusta. Alkukauden surkeutta ajatellessa tulokset ovat jo lupaavia.

Jokerit hävisi molemmat pelinsä Moskovassa – tiistaina tuli tyly tappio

10 tuntia 59 min ago

Jokerit kävisi alkuviikosta Moskovan alueella pelaamassa kaksi ottelua. Maanantaina Avangard Omsk voitti jatkoajalla 3-2, mutta tiistaina tulikin sitten kunnon selkäsauna. Moskovan Spartak murjoi Jokerit 5-0.

Päävalmentaja Lauri Marjamäki teki selväksi, että peliesitys oli kehno.

Tällainen poliisin panssariauto tulee Suomen kaduille – ”Näkyvää partiointia katukuvassa säännöllisesti”

18.12.2018 19:13

Poliisihallitus hankkii tämän ja ensi vuoden aikana poliisiyksiköiden käyttöön 15 kappaletta Mercedes-Benz G280 CDI LAPV 5.4 -ajoneuvoja.

Elina Lepomäki Ylellä: ”Oikeasti huolestuttavaa” – Suomella ei mitään saumaa päästä 10 vuoden takaiselle tasolle

18.12.2018 18:25

Kokoomuslainen kansanedustaja Elina Lepomäki esitti tänään Ylen Ykkösaamussa huolensa laimeasta innosta sijoittaa Suomeen. Vuonna 2008 alkanut talouskriisi romahdutti yritysten investoinnit Suomeen, eikä Suomessa ole vieläkään palattu finanssikriisiä edeltäneen investointien ”kultakauden” tasoon.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat