Vasuri Jaska Rohkeutta on välittää.

Kaikki blogit puheenaiheesta Nettiraivo

Nettiraivo

Netti on täynnä anonyymejä räksyttäjiä, pikkusieluisia nihilistejä ja niitä, joilla ei ole uskallusta saada mielipiteitään muulla tavoin esiin. Nettiräksyttäjät kärsivät usein alemmuudentunnosta, omaavat keskimääräistä heikommat sosiaalisen kanssakäymisen taidot ja useimmissa tapauksissa heikomman itsetunnon. Nettiraivo on häiriökäyttäytymistä, joka sisältää vihapuhetta, häiriköintiä, viittauksia väkivaltaan, suvaitsemattomuutta ja pahimmillaan jopa tappouhkauksia. Ja tämä häiriökäyttäytyminen pahenee yön pimeinä tunteita, jolloin ihmiset ovat joko humalassa tai muuten vaan väsyneitä.

Tapaus Nuorgam

Viime päivinä sosiaalisessa mediassa  liikettä on aikaan saanut erään Emmi Nuorgamin kirjoitus erään tavaratalon lelumainonnasta. 
Joulu lähestyy, ja lelukauppa käy kuumana. Nuorgamin silmään oli osunut lelumainos, jossa nuket oli tarkoitettu tytöille ja autot pojille. 
Sisänsä harmiton ja huomaamaton mainos oli kuitenkin jostain syystä saanut Nuorgamin kritisoimaan sitä, ja kirjoittamaan asiasta blogiinsa. 

Kirjoituksesta oli seurannut hänelle palautetta, jota muodikkaasti nettivihaksikin voidaan kutsua.

Nettiraivon sietämätön keveys

 

Saamme joskus raivareita. Ne ovat vissiin semmosia hetkellisiä tunteenpurkauksia. Ne laantuu nopeasti. Sitten tulee semmonen rauhallinen ja tyytyväinen olo. Sainpas sanottua. Jos raivarissa on tullut tehtyä jotain hölmöä, se vähän korpeaa.

Lehtiä lukiessa törmää usein siihen, että jostakin ilmiöstä, jonkun sanomisista tai asiasta on syntynyt nettiraivo.

Siis useampi, kuin yksi on vetänyt herneen nokkaansa. Eräänlainen joukkohysteria. Se on tietysti nykyään uutisen paikka.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä