Vasuri Jaska Rohkeutta on välittää.

Kaikki blogit puheenaiheesta Erilainen joulu

Äidin viimeinen joulu

Äitini oli hyvin sairas, siksi olin päättänyt viettää hänen ja isäni kanssa heidän viimeistä jouluaan entisellä maatilalla ennen heidän joutumistaan palvelutaloon. Talo oli kuulunut sotien jälkeisellä ajalla karjalaisille siirtolaisille ja oli tyypillinen asutustila, jossa oli ollut vähän viljelysmaata ja muutama lehmä. Kuusikymmentäluvulla talon karjalainen isäntäväki  kuoli, ja perikunta halusi pientilan myyntiin. Vanhempani hankkivat tilan haltuunsa isäni äidiltään saaman perinnön turvin. Heidän tarkoituksena oli ollut viettää siellä eläkepäiviään niin kauan kuin voimia riittäisi.

Omista joulusi hyveille ja vahvuuksille!

 

Olen omistanut 75 vuotisesta elämästäni viimeisimmät viisi vuotta hyveiden ja vahvuuksien tutkimukselle, kirjoittanut asiasta yhden tietokirjan ja johtanut kahta peruskoulun kehittämishanketta. Olen käynyt läpi eri puolilla maailmaa tehtyjä  tutkimuksia, joissa hyveet ja vahvuudet ovat pääosassa.  Niissä tutkitaan

Joulun kummalliset uutiset - Vanhus ja kissa

Totutusti oma Jouluni 2013 vierähti jälleen työn merkeissä Pohjois-Lapissa. Tapani mukaan työvuoron jälkeen istahdan toviksi silmäilemään netistä, mitä maailmalla on tapahtunut? Lukijathan silloin jo tavallisesti nukkuvat. Minä ryhdyn kirjoittamaan, jos asiantynkää on?

Iltapäivälehdet uutisoivat kissarievusta, joka märkänä ja henkitoreissaan pelastettiin eläinklinikalle Helsingissä.

Näin minä uskon

Minä uskon ihmiskuntaan. Minä uskon, että olemme ihmiskuntana tarpeeksi fiksuja ajatellaksemme ja toimiaksemme niin, että löydämme ulos näistä kamalista kriiseistä, jotka olemme lajina itsellemme aiheuttaneet. Minä uskon massiiviseen yhteistoimintaan ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi kahteen asteeseen, ja siihen että Suomesta tulee jälleen kerran tuhansien, puhtaiden järvien ja pohjavesien maa. Minä uskon tulevaisuuteen ja siihen, että tulevien sukupolvien oikeudet ovat yhtä merkittävät kuin meidänkin.

Vietän erilaisen Joulun

Olen haavellut monena vuonna, että voisin mennä Jouluna maahan, jossa Jeesus syntyi. Ajanlaskumme aloitettiin Jeesuksesta ja siinäkin on muutaman vuoden heitto, koska munkki Dionysius Exiguus (noin 470 – noin 544) ei oikein osannut laskea karkausvuosia mukaan. Loppujen lopuksi ei sillä ole väliä minä vuonna Jeesus syntyi, kunhan vain syntyi ja että Hän on sydämessämme.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä