*

Vasuri Jaska Rohkeutta on välittää.

Kaikki blogit puheenaiheesta Pirkanmaa

Sote-uudistus on monelle pelottavaa - paitsi asiakkaalle

Sote-uudistusta on viime kuukausina haluttu lähinnä haukkua. Monet uudistuksen vastustajat eivät enää tunnu muistavan, miksi uudistukseen lähdettiin. Uudistus on kuulemma monimutkaisuuden huippu, hoito pirstaloituu, päivystys kaatuu alta aikayksikön ja verorahat valuvat kansainvälisiin veroparatiiseihin.

Suomi 100 puhelu ?

- Pirkanmaan TE-toimistosta terve. Olit jättänyt soittopyynnön.

  • Terve. Sainhan sinut kiinni, kun tarpeeksi kirosin. Olit laittanut näitä lippulappuja. Mä kävin siellä pajalla ja voisin sinne hyvinkin mennä. On vaan yksi ongelma. Tuo kulkeminen, kun ei ole autoa.

  • Koska tuota kulkeminen täytyy olla kunnossa, jos on työnhakijana. Ja sun päiväraha katkeaa nyt tälle päivälle ja sä teet kirjallisen selvityksen siitä. Omien tietojen kautta saat nopeemmasti tehtyä. Eli oman tietokoneen kautta. Onko sulla tietokone ?

  • Ei ole kun se hajosi.

Kuntalaisten hyvinvointi oltava avainasemassa.

Kuntalaisten hyvinvointi on turvattava myös päivystysuudistuksen myötä. Sosiaalipäivystyksen ja terveydenhuollon yhteistyön vahvistamiselta voidaan odottaa paljon. Kunnallinen laillaturvattu sosiaalihuolto saattaa olla ensimmäisenä tulilinjalla puhuttaessa Sosiaalihuollon palvelujärjestelmän uudistuksesta. Siirryttäessä SOTE:n mukana palvelujärjestelmän uudistuksessa eteenpäin muuttuu moni asia niin, että kunnalliset palvelut vähenevät tai katoavat kokoaan ja näiden tilalle tulee yksityisiä palveluntarjoajia. Paine palveluiden tarpeellisuuden osoittamiseen tulee olemaan silmiinpistävä.

Hämeenkatu, Tampere

Hämeenkatu aiotaan muuttaa henkilöautottomaksi. Tämä on hyvä uutinen. Hyväksi uutisen tekee muutama seikka. Ensinnäkin – Hämeenkadun muuttaminen henkilöautottomaksi lisää kivijalkaliikkeiden mahdollisuuksia koko Hämeenkadun mitalta. Tämä olisi hyvä tilaisuus luoda uusia yrityksiä, jotka toimisivat Hämeenkadun alueella ja poikkikaduilla ahkerammin kuin mihin ollaan aikaisemmin totuttu. Yrittäjiä Hämeenkadulle ja Hämeenkadun poikkikaduilla on varmasti tulossa, mutta se – minkälaisia nämä yrittäjät ovat  –  on eri asia.

Lopunajan johtajat!

Yle kertoo (1), että Pirkanmaan ELY-keskus on kumonnut Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) hylkäyspäätöksen kaivosyhtiö Dragon Mining Oy:n ympäristölupahakemukselta ja lopettamispäätökseltä.

 

Tämä tarkoittaa suomeksi, että Oriveden kultakaivoksen ympäristöluvan hylkäämisen perusteksi AVI:lle riittänyt kaivoksen haitallinen vaikutus vesistöihin ei riitä ELY-keskuksen johtajille perusteluksi kaivoksen toiminnan lopettamiseksi.

 

Demokratia voittaa EK-vaalit 2015 ?

Vaalityö on tehty ja on aika jännittää yhden illan ajan mihin työ riittää vaaleissa 2015.

 

Haluan esittää kiitokseni kaikille minua henkilökohtaisesti tukeneille ihmisille. Jokaiselle erikseen ja kaikille yhteensä.

 

Erityisesti haluan kiittää Itsenäisyyspuolueen (IPU) Pirkamaan piirin kaikkia toimijoita, jotka tekivät omalla osallistumisellaan kaiken mahdoliseksi.

 

IPU:n Demokratia 2.0 – ohjelma.

Perustuslain toinen pykälä sanoo: „Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta.“

Perustuslain toinen pykälä sanoo myös, että: „Kansanvaltaan sisältyy yksilön on oikeus osallistua ja vaikuttaa yhteiskunnan ja elinymäpäristönsä kehittämiseen.“

Tämän kansanvallan on Suomessa varastanut ylhäältä johdettu puoluejohtoinen parlamentarismi!


 „Demokratia Suomessa on rikki“.

 

Tätä korjaamaan ei riitä muu, kuin vallan palauttaminen takaisin kansalle.

Puolueiden kannatus vaihtelee eri ikäryhmissä voimakkaasti

Säännöllisin väliajoin julkaistaan gallupkyselyjä puolueiden kannatuksista. Ne ovat kaikkien tiedossa ja siksi oli mielenkiintoista lukea Taloustutkimuksen Aamulehdelle tekemästä alueellisestä kyselystä, jonka osalta julkistettiin tietoja myös iän ja sukupuolen vaikutuksesta. Tulokset ovat yllättäviä, sillä ikä ja sukupuoli vaikuttavat hyvin paljon.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä